9 januari, 2018

Livdjur

Vid leverans är kaninen kloklippt samt får med sig övergångsfoder och skötselinstruktioner. Vi tar ut en bokningsavgift om 300 kr/djur, avgiften återbetalas ej om köpet inte fullföljs. Vi säljer inte djur till personer under 18 år utan målsmans tillstånd, målsman är dock alltid ytterst ansvarig för djuret. Kaninen hämtas fördelaktigt hos oss men kan även skickas med ombud (köparen står för eventuella kostnader).

Priset för kaninerna beror på ålder, härstamning och prestationer såväl som å utställning som inom avel. Medlemmar i Sveriges kaninproducenter har 100 kr rabatt per djur oavsett ordinarie pris. Kaninerna hämtas hos oss men kan även levereras till de utställningar/evenemang vi besöker, se kalendariet för aktuella orter och datum.

Vi kan förmedla kontakt med uppfödare av rasrena Vit lant, New Zeeland Red,  New Zeeland White, Zobel, Orange och Rex (brun zobel och viltgul) för produktion och utställning samt Gotlandskaniner (ej i genbank).


Avelspaket

Från och med i år kommer vi kunna erbjuda avelspaket för den som vill börja med kaniner, antigen det handlar och utställnings- eller produktionsavel. Paketen kommer variera i storlek och inkluderar förutom lämpliga kaniner även en större mängd foder. Informationen nedan uppdateras när det finns tillgång till djur för att uppfylla respektive paket. Varje paket går att komplettera med strömedel, grovfoder samt extra kraftfoder, allt till reducerat pris.

Vi undersöker även möjligheten att kunna erbjuda såväl anpassade transportburar som vanliga burar.

Minipaketet

En hane och två honor 8-16 veckor gamla. En säck Rabbfor.

Inget tillgängligt för stunden.

Lilla renrasiga paketet

En hane och två honor, stambokförda och klara för avel. En säck Rabbfor.

Inget tillgängligt för stunden.

Lilla produktionspaketet

En hane och två honor, renrasiga (stamtavla/härstamningsbevis) men av minst två olika raser för optimerad produktion av slaktdjur. En säck Rabbfor.

Inget tillgängligt för stunden.

 

Stora produktionspaketet

Två hanar och tre honor, minst tre av djuren är renrasiga (stamtavla/härstamningsbevis) och ev. övriga är korsningar i första led (härstamningsbevis). Två säckar Rabbfor.

Inget tillgängligt för stunden.


Vuxna (>8 månader)

Alaska, hanar – 600 kr

Vi har två fina och keliga hanar, Bert och Bruce, födda 23 juni 2016 som båda har fått 95 poäng i klass A. Lämpliga för utställning, sällskap och produktion. I första hand säljer vi Bert och därefter Bruce.


Ungdjur (18 veckor – 8 månader)

Rex, castor – 500 kr

Honan Ruby, född 15 augusti 2017. Lätthanterad dam lämplig för utställning, sällskap och produktion. Ruby kommer att ställas ut i A-klass för första gången på LU i Borlänge 2-4 februari där hon kommer att kunna köpas på plats. Stamtavlan nedan är för kullsystern Scarlet eftersom Rubys stamtavla är ivägskickad till ansvarig för djurförmedlingen på LU. Föräldrarnas stamtavlor är skickade för bokföring och Rubys stamtavla kommer att kompletteras med stamboknr. för föräldrarna.

Stora silver, svart – 300 kr

Vi har endast två hanar kvar för sällskap och produktion. Kommer från två olika kullar som har samma pappa. Födda 2 augusti 2017. Väldigt aktiva och sällskapssökande.


Ungar (8-17 veckor)

Inga ungar finns till salu för tillfället.