9 januari, 2018

Avelscenter

Jegeråsen är officiellt avelscenter för Sveriges kaninproducenter.

Detta innebär att vi avlar på egenskaper som jämnstora kullar med god tillväxt och hög överlevnadsgrad. En annan aspekt är att slaktkropparna ska vara kompakta med god köttansättning. Vi säljer aldrig avkomma från en honas första kull, ungarna från en kull där antalet understiger sju individer eller där honan inte tar hand om ungarna på tillfredsställande sätt mm. Våra kaniner kommer alltid med stamtavla eller härstamningsbevis och vi dokumenterar hela vår verksamhet och djuren noggrant.


Vid leverans är kaninen kloklippt, har korrekt bett samt får med sig övergångsfoder och skötselinstruktioner. En veckas sjukdomsgaranti lämnas. Vi kan dock inte garantera att otestade djur kommer ge önskad avkomma.

Vid bokning av djur tar vi ut en deposition om 300 kr/djur, avgiften återbetalas ej om köpet inte fullföljs. Depositionen dras från priset när kaninen hämtas. Vi säljer inte djur till personer under 18 år utan målsmans tillstånd, målsman är dock alltid ytterst ansvarig för djuret.

Priset för kaninerna beror på ålder, härstamning och prestationer såväl inom avel som på utställning. Kaninerna hämtas hos oss men kan även levereras till de utställningar/evenemang vi besöker, se kalendariet för aktuella orter och datum.

Önskas New Zealand White är vi ombud för en närbelägen uppfödare av rasen (med stamtavla). Vi kan utöver detta förmedla kontakt med uppfödare av rasrena Blå Wiener, Vit lant, New Zealand Red,  Zobel, Orange och Rex (brun zobel och viltgul) för produktion och utställning samt Gotlandskaniner.


Avelspaket

Från och med i år kommer vi kunna erbjuda avelspaket för den som vill börja med kaniner, antigen det handlar och utställnings- eller produktionsavel. Paketen kommer variera i storlek och inkluderar förutom lämpliga kaniner även en större mängd foder. Informationen nedan uppdateras när det finns tillgång till djur för att uppfylla respektive paket. Varje paket går att komplettera med strömedel, grovfoder samt extra kraftfoder, allt till reducerat pris.

Vi undersöker även möjligheten att kunna erbjuda såväl anpassade transportburar som vanliga burar.

Minipaketet

En hane och två honor 8-16 veckor gamla. En säck Rabbfor.

  1. SÅLDA. Specialpaket, 2200 kr. Efter ett avhopp har vi en specialsammansatt avelsgrupp bestående av en vuxen Alaskahane, en Rexhona samt en Stora silverhona, båda unghonor. Två säckar Rabbfor ingår, medlemmar i Sveriges kaninproducenter får ytterligare en säck på köpet. Det finns möjlighet att lägga till en New Zealand White unghona till gruppen. Alla djur är renrasiga med stambokförda föräldrar, perfekt för den som kanske vill testa på att ställa ut men i första hand tänkt som självhushållningsgrupp.Alaska – efter A54 5133, undan J92 533. Utställd på 95 poäng.
    Rex – efter A89 755, undan W23 741.
    Stora silver – efter U13 711, undan U81 773.

Renrasiga paketet

En hane och två honor, stambokförda och klara för avel. En säck Rabbfor.

Inget tillgängligt för stunden.

Självhushållarpaketet

En hane och två honor, renrasiga (stamtavla/härstamningsbevis) men av minst två olika raser för optimerad produktion av slaktdjur. En säck Rabbfor.

Inget tillgängligt för stunden.

Produktionspaketet

Två hanar och tre honor, minst tre av djuren är renrasiga (stamtavla/härstamningsbevis) och ev. övriga är korsningar i första led (härstamningsbevis). Två säckar Rabbfor.

Inget tillgängligt för stunden.


Vuxna (>8 månader)

Alaska, hane – 600 kr

Bert är född 23 juni 2016 och har fått 95 poäng i klass A. Han passar för sällskap och är utmärkt för den som vill testa på hur det är att ställa ut en kanin. Han har dock visat totalt ointresse för damerna här hos oss nu i år. Om det beror på vädret eller att han är petig lär vi inte få veta för nu har vårt tålamod tagit slut. Han har en riktigt bra stam så den som har möjlighet att ge honom fler chanser hos damerna kan få in finfint nytt blod i sin avel.


Ungdjur (19 veckor – 8 månader)

Inga ungdjur finns till salu för tillfället.


Ungar (12 – 18 veckor)

Inga ungar finns till salu för tillfället.